Εκτακτη, δεύτερη συνάντηση είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον.
Μετά από τη συνέντευξη Τύπου της γενικής διευθύντριας του Ταμείου, κατά την οποία δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, αλλά και τη νέα τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της ελάφρυνσης χρέους, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών ζήτησε να συναντηθεί για δεύτερη φορά, μέσα σε 24 ώρες, με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Η μεταξύ τους νέα συνομιλία κράτησε 20 λεπτά και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega, Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε διευκρινίσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ και επεδίωξε να διασφαλίσει εκ νέου την δέσμευση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.
Μετά από τη δεύτερη συνάντηση, ο Ελληνας υπουργός ανέφερε πως τα πράγματα πήγαν καλά και ξεκαθαρίστηκαν ορισμένα ζητήματα, προσθέτοντας ότι και οι συζητήσεις σε επίπεδο πια θεσμών θα συνεχιστούν από Δευτέρα- Τρίτη στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Mega, η Ντέλια Βελκουλέσκου αναμένεται να επιστρέψει στην ελληνική πρωτεύουσα τη Δευτέρα.
Νωρίτερα, η Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην επιστροφή της αποστολής του Ταμείου στην Αθήνα, είχε προειδοποιήσει να μην αναμένονται άμεσα αποτελέσματα, καθώς πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά.
«Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει. Μην περιμένετε άμεσο αποτέλεσμα διότι αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Αλλά φυσικά και είμαστε της άποψης ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά (η αξιολόγηση). Αλλά η θέση μας σε σχέση με την ελληνική βιωσιμότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και σταθερότητα δεν έχει αλλάξει. Παραμένει η προσέγγιση μας, των δύο πυλώνων», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου η Κριστίν Λαγκάρντ.
Παράλληλα, η εφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευσε πληροφορίες ότι έχει τεθεί στο τραπέζι συμβιβαστική φόρμουλα για επιβολή επιπρόσθετων «μέτρων εν αναμονή» ύψους 3,6 δισ. ευρώ, ή 2% του ΑΕΠ. Με βάση την φόρμουλα αυτή, η ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετήσει μεν τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει μόνο στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι.
Το Σάββατο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση και με τον σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μπει στην ατζέντα της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με την Ανγκελα Μέρκελ, την επόμενη Κυριακή, το ζήτημα της Ελλάδας- τόσο η προσφυγική κρίση όσο και το οικονομικό θέμα- και για αυτό ήθελαν να γνωρίζουν τις θέσεις της Αθήνας.