Quantcast
Channel: ilialive Ροή - Ηλεία Live! - Ηλεία Live!
Viewing all articles
Browse latest Browse all 23665

Μετανάστης πήγε να βιάσει 7χρονη στον καταυλισμό της Ειδομένης

$
0
0
Μετανάστης

Φοβόμαστε για τις γυναίκες και τα παιδιά μας, λένε και οι ίδιοι οι πρόσφυγες - Πήγαν να λιντσάρουν τον επίδοξο βιαστή

Σε καζάνια που βράζουν έχουν μετατραπεί πλέον τόσο η Ειδομένη όσο και ο Πειραιάς, καθώς στους ανοργάνωτους αυτοσχέδιους καταυλισμούς συρρέουν όλο και περισσότεροι πρόσφυγες. Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ νεαρών στο λιμάνι, ενώ όπως μεταδίδει η Daily Mail, στην Ειδομένη πρόσφυγες «συνέλαβαν» παιδόφιλο που επιτέθηκε σε 7χρονο παιδί και τον λίντσαραν. 

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες είναι πολύ ταραγμένοι με την κατάσταση και όπως δηλώνουν σε ΜΜΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται για τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, που επικαλείται μαρτυρία φωτογράφου, στην Ειδομένη χθες οι πρόσφυγες «πήραν τον νόμο στα χέρια τους» και λίντσαραν έναν άντρα από το Πακιστάν που κατηγορείται ότι βίασε επτάχρονη στον προσφυγικό καταυλισμό. Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν φαίνεται μία ομάδα ανδρών να ξυλοκοπά και να μεταφέρει στους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας άνδρα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο που βρέθηκε στο σημείο, οι πρόσφυγες κλωτσούσαν και χτυπούσαν με γροθιές τον κατηγορούμενο, ενώ ένας εξ αυτών προσπάθησε να τον χτυπήσει με την ζώνη του στο κεφάλι.



Στην Ειδομένη εντός του camp οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 10.500. Σήμερα το πρωί μοιράστηκαν στους πρόσφυγες φυλλάδια από την ελληνική αστυνομία, που τους προτρέπουν να αφήσουν τον καταυλισμό για τα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Το φυλλάδιο που διένειμε η Ελληνική Αστυνομία στην Ειδομένη:


Την Πέμπτη το απόγευμα στην Ειδομένη στήθηκαν δύο σημεία πληροφόρησης των προσφύγων. Εκεί έχουν μετακινηθεί και διερμηνείς, ενώ θα ληφθούν και «ορισμένα μέτρα ενίσχυσης» για την καλύτερη διαμονή των προσφύγων στην Ειδομένη, «όχι όμως επεμβαίνοντας σε ιδιόκτητους χώρους».

Επέστρεψε στον καταυλισμό η 9χρονη με ηπατίτιδα Α

Στο μεταξύ, χαμογελαστή και ευδιάθετη, η 9χρονη 'Αρουα, που πριν από μερικές ημέρες είχε διαγνωστεί με ηπατίτιδα Α (το πρώτο κρούσμα στον καταυλισμό της Ειδομένης), παίζει πλέον ξέγνοιαστη με τα αδέλφια της στη μικρή σκηνή που έχουν στήσει οι γονείς της στα χωράφια, δίπλα στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ, περιμένοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η μικρή επέστρεψε στον καταυλισμό, μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και, όπως είπε η μητέρα της Φάτιμα, «δεν χορταίνει το παιχνίδι».

«Στο νοσοκομείο φοβόταν λίγο, αλλά γιατροί και νοσοκόμες άνοιξαν την αγκαλιά τους και την έκαναν καλά» εξηγεί η Φάτιμα και εξιστορεί πώς ξεκίνησε η μικρή αυτή περιπέτεια για τη μικρή αλλά και την υπόλοιπη οικογένεια: «Παρατήρησα ότι ήθελε συνέχεια να κοιμάται, δεν έτρωγε και δεν είχε καθόλου διάθεση για παιχνίδι, πράγμα ασυνήθιστο για τον χαρακτήρα της. Ήταν τότε που αποφάσισα να την πάω στους γιατρούς, οι οποίοι και μας έστειλαν στο νοσοκομείο».

Η μικρή 'Αρουα και η οικογένειά της έφυγαν από την πόλη Χάσακα της Συρίας, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιας ώρας από την Ντέιρ Εζόρ, επειδή δεν άντεχαν να ζουν άλλο στην ανασφάλεια του πολέμου, όπως λέει η Φάτιμα. Προορισμός τους είναι η Γερμανία, όπου βρίσκονται ήδη οι συγγενείς τους.

Όλοι όσοι βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον της μικρής 'Αρουα (συνολικά 13 άτομα: 9 παιδιά και 4 ενήλικες) εμβολιάστηκαν και, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την περιοχή, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ακόμη -μεταξύ άλλων- πως δεν υπάρχει λόγος μαζικού εμβολιασμού, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές παρακολουθούν την κατάσταση.

Εξάλλου, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου που καλλιεργούν ανησυχίες σχετικά με την ενδεχόμενη μεταφορά προσφύγων στο λιμάνι του Βόλου, είπε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και ότι γίνει, θα γίνει στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού σχεδιασμού. «Όλοι, όμως, οφείλουμε να κατανοούμε, ότι πρόκειται για εθνικό σχεδιασμό κρίσιμης σημασίας, στον οποίο όλοι καλούμαστε να συμβάλουμε θετικά και δημιουργικά. Γιατί αυτό απαιτεί ο στόχος της ψύχραιμης και ανθρώπινης διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος, με ταυτόχρονη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ομαλότητας» τόνισε.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 23665

Trending Articles