Στο Λονδίνο, στο Somerset House, ο Τεν Τεν έχει την τιμητική του. Μέσα από το πολύχρωμο κόσμο των δημιουργιών του Hergé, ο μικρός δαιμόνιος ρεπόρτερ έγινε 87 ετών, αλλά εξακολουθεί να γοητεύει με τις περιπέτειές του.
Πριν από 87 χρόνια εμφανίστηκε, ένα αγόρι. Το έλεγαν Τεν-Τέν και ήταν το πρώτο κόμικ που είδε το φως της δημοσιότητας, τυπωμένο σε εφημερίδα.
Ο Τεν Τέν είναι κάτι σαν εθνικός ήρωας του Βελγίου. Φιλοπερίεργος και ευρηματικός, κέρδισε την καρδιά μικρών και μεγάλων όταν εμφανίστηκε στο παιδικό ένθετο Le Petit Vingteme της εφημερίδα Le XXeme Siècle του Βελγίου.
Ο Ερζέ ή αλλιώς Ζορζ Ρεμί, ο «πατέρας του», εμπνεύστηκε τον ρεπόρτερ με το περίεργο τσουλούφι για να τον κάνει να ταξιδέψει ως ρεπόρτερ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής από τη χώρα των σοβιέτ, μέχρι το Κονγκό, την Αίγυπτο, το Σικάγο, την Ινδία και την Κίνα. Πρωταγωνιστής δίπλα του ο πιστός σκύλος του Μιλού, ένα ολόλευκο, πανέξυπνο και πολύ «λογικό» φοξ τεριέ, ο οξύθυμος Κάπτεν Χάντοκ, ο καθηγητής Τρύφων Τουρνεζόλ, αλλά και οι πασίγνωστοι «δίδυμοι» ντέτεκτιβ Ντιπόν και Ντιπόν. Οι 24 ιστορίες του έχουν πουλήσει από το 1929, πάνω από 230 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχουν μεταφρασθεί σε περισσότερες από 80 γλώσσες. Έχουν γυριστεί τέσσερις ταινίες.
Στο Βέλγιο ο Τεν- Τεν είναι σύμβολο. Υπάρχει στο ασημένιο νόμισμα των 10 ευρώ και κάποτε ο ντε Γκολ είπε: «Κατά βάθος, ο μόνο διεθνής αντίπαλός μου είναι ο Τεν Τεν».
Ο Τεν Τεν μπορεί να εκπροσωπεί το θρίαμβο του καλού αλλά κατά καιρούς προέβαλε έντονα το πρότυπο του αντικομουνιστή, ρατσιστή, ειδικά όταν φτάνει στο βελγικό Κονγκό. Μετά από αυτές τις κατηγορίες, η δημοφιλία του άρχισε να φθίνει κυρίως στη δεκαετία του 70. Όμως οι χάρτινοι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ. Επανήλθε δυναμικά στη δεκαετία του 90 και έκτοτε συνεχίζει να σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων. Στα 87 του χρόνια είναι νεώτερος από ποτέ.
Το 2012, σε δημοπρασία στο Παρίσι, ένα σπάνιο εξώφυλλο του Τεν Τεν που σχεδίασε ο Eρζέ το 1932, πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.