Quantcast
Channel: ilialive Ροή - Ηλεία Live! - Ηλεία Live!
Viewing all articles
Browse latest Browse all 23665

Νέο... ξέσπασμα αγάπης από τον Σόιμπλε: Η Ελλάδα αγνοούσε επί χρόνια τη Συνθήκη του Δουβλίνου

$
0
0
Νέο...

"Οι Έλληνες δεν πρέπει να κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά να εξετάσουν πώς μπορούν να τα πάνε καλύτερα και οι ίδιοι" είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Ευκαιρία βρήκε -και δεν την έχασε- χριστουγεννιάτικα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που άσκησε εκ νέου κριτική στην Ελλάδα για τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό.

Χαρακτηριστικά, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Αθήνα αγνοούσε επί χρόνια τη Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία επιβάλλει στους μετανάστες να ζητούν άσυλο στη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag ότι πριν λίγο καιρό τα δικαστήρια της πατρίδας του απεφάνθησαν ότι οι πρόσφυγες δεν αντιμετωπίζονται ανθρώπινα στην Ελλάδα, και επομένως δεν θα στέλνονται πίσω σε αυτή, μια απόφαση που αντιτίθεται στους κανόνες του Δουβλίνου.

«Οι Έλληνες δεν πρέπει να κατηγορούν μόνο τους άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά πρέπει να εξετάσουν πώς μπορούν να τα πάνε καλύτερα και οι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, ο οποίος είχε επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του με την ελληνική κυβέρνηση μέσα στο 2015 για θέματα οικονομικής πολιτικής.

Σε αντίθεση με την επικριτική του στάση προς την Ελλάδα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ προτείνει στη συνέντευξή του συμβιβαστικές λύσεις στις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες που είναι διστακτικές να δεχθούν μετανάστες στα εδάφη τους υπό το καθεστώς των ευρωπαϊκών κανόνων.

«Η αλληλεγγύη δεν ξεκινά με την ανταλλαγή προσβολών. Τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης πρέπει επίσης να δεχθούν πρόσφυγες, ωστόσο λιγότερους απ’ όσους η Γερμανία», τόνισε ο κ. Σόιμπλε προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θα πρέπει να οδηγήσει τις χώρες της γηραιάς ηπείρου σε αύξηση των στρατιωτικών τους δαπανών: «Θα πρέπει να δαπανήσουμε πολύ περισσότερα κεφάλαια, για κοινές ευρωπαϊκές αμυντικές δομές», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο τελικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού. Τα κεφάλαια που δαπανούμε ξεχωριστά οι 28 χώρες της ΕΕ για τις αμυντικές δαπάνες τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνολικά, με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο», κατέληξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 23665

Trending Articles